Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dunaharaszti MTK - Budafoki LC 1:1 (0:1)

2011.04.10

Dunaharaszti MTK - Budafoki LC 1:1 (0:1)

Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Horváth Tibor(Schubert Attila, Szécsényi István)

Dunaharaszti MTK: Szappanos P. - Hegyes P.(Varga Cs.), Ughy M.(Grimm F.), Rétsági Á., Riba Z.D. - Mészáros D.(Kovacsik T.), Füzi K., Szemán L., Dabasi K. - Nánási K., Patkó Gy.

Budafoki LC: Imre D. - Varga Á., Micskó K., Kovács G., Csabai T. - Havlik Cs.(Matlák J.), Sinkó G., Magyar B., Markovics Á., Nurgali M. - Dobesch B.

Gól: Kovacsik T.(76.p, 11-esből) ill. Ughy M.(5.p, öngól)

Sárga lap: Ughy M., Mészáros D.

Újabb pontosztozkodás

A múlt heti, Maglód elleni 1:1 után talán még keményebb feladat várt csapatunkra, a kiváló erőkből álló DMTK otthonába látogattunk. A mérkőzés sokmindenben kísértetiesen hasonlított az előzőre, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az igen erős szélben lejátszott mérkőzés ritkán látható jelenettel indult: a 4. percben a Markovicstól szorongatott Ughy adott haza a térfél közepéről, a csapnivaló talaj becsapta Szappanos kapust, akinek a talpa alatt elgurult a labda, egyenesen a hálóba, így gyakorlatilag úgy állt 0:1 az eredményjelzőn, hogy egyik csapat sem rúgott kapura...
A talaj minősége sajnos rányomta a bélyegét a játékra is: egyik oldalon sem alakult ki folyamatos passzolgatás, mi ismét a stabil védekezésre helyeztük a hangsúlyt, viszonylag sikeresen, hiszen a Haraszti leginkább szögletekből, szabadrúgásokból volt veszélyes. Egy ilyen után alakult ki a félidő legnagyobb helyzete, melynél az össze-vissza pattogó labdát Nánási lőtte kapura mintegy 2 méterről, Kovács azonban a gólvonalon blokkolta a lövést. Említésre méltó még az az eset, amikor Patkó tolta el hosszan a kivetődő Imre mellett a labdát, majd látványosan feldobta magát - a játékvezető itt helyesen műesésért sárgát adott a DMTK támadójának, ami azonban kevésbé helyes, hogy ez a lap nem került be a jegyzőkönyvbe...

Fordulás után hasonlóképpen folytatódott a játék: a DMTK jött előre, pontrúgásaik után többször alakult ki veszélyes helyzet a kapunk előtt, de védelmünk jól állta a sarat. Adódott lehetőségünk gyors kontrákra, egy ilyen végén Nurgali dönthette volna el akár a 3 pont sorsát, de Szappanos javította a gólnál elkövetett hibáját, és nagy bravúrral spárgázta ki a közeli lövést. Az egyenlítés - amelyért egyébként a 'Haraszti minden követ megmozgatott - végül Horváth játékvezető közreműködésével sikerült is: a sporttárs a 76.percben könnyű szívvel adott 11-est a hazaiaknak, melyet a frissen beállt Kovacsik magabiztosan lőtt a jobbra dőlő Imre mellett a bal sarokba. A hátralévő mintegy negyed órában egyedül az egyre zavarodottabb játékvezető borzolta a csapatok idegeit(a hazaiak Varga elmaradt sárgáját, mi pedig egy hazai szabadrúgást kértünk számon rajta, mely nélkül Dobesch 1:1-ben vihette volna kapura a labdát - mindkét észrevétel jogosnak tűnt), de az eredmény nem változott.

Fegyelmezett, koncentrált játékunknak köszönhetően 2 héten belül másodszor játszunk döntetlent egy nálunk magasabban jegyzett és papíron jobb csapat ellen, ez mindenképpen dícséretes. A hazaiaknak több lehetőségük volt a gólszerzésre, de ezeket nem tudták kellő számban kihasználni. Jövő héten a Soroksár csapatát látjuk vendégül a Promontor utcában, mely csak a táblázat alapján tűnik könnyebb feladatnak a mainál.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


ElérhetőségArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>